woensdag 6 april 2011

cheesecake met bloedsinaasappels!

cheesecake met bloedsinaasappels ♥

Hooi! Het is vandaag woensdag! En ik speurde eens op internet. Ik heb hiervoor een hele leuke site 
+ een heerlijk recept! wauw! Echt een super lekker recept. Ben je al nieuwsgierig? 
Dat dacht ik al! Ik houd je niet langer op (:
Op www.ztrdg.nl staan heerlijke recepten en nu de cheesecake met bloed sinaasappels,
 Ja als je goed kijkt staat er zaterdag (: oké, het is woensdag maar toch. 
Er staan allemaal leuke recepten op! Echt om van te smullen,
 en als je weinig tijd hebt om te koken in de avond zijn er ook simpele gerechten! Take a look!



Cheesecake met bloedsinaasappels

Nagerecht
Voor 12 personen
ca. 1 uur en 30 minuten
Voor de bodem:

135 g
chocolade digestives
40 g
boter
Voor de vulling:

675 g
roomkaas
225 g
suiker
½ zakje
vanillesuiker
35 g
bloem
75 g
zure room
3
kleine eieren

springvorm (20 cm Ø)

ovenslee waar de springvorm in past
3
bloedsinaasappels
2 el
suiker
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. 
Maal de koekjes met de boter fijn en verdeel het over de bodem.
Verwarm de oven voor op 175 °C. 
Klop met de mixer de roomkaas in ca. 3 min. met de suiker en vanillesuiker zacht.
 Klop de bloem en vervolgens de zure room erdoor. 
Voeg de eieren er 1 voor 1 door en klop nog even tot een glad mengsel. 
Giet het mengsel op de koekbodem. 
Zet de springvorm in de ovenslee en vul deze met heet water tot de vorm half onder staat. 
Zet het geheel in de oven en bak ca. 45 min. 
Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog ca. 30 min.
De cake mag licht gekleurd zijn. Laat de cake afkoelen.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. 
Snij de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. 
Zeef de partjes uit het sap en kook het sap met de suiker tot siroop. 
Voeg de partjes toe en laat afkoelen.
Serveer de taart (de volgende dag, is die nog lekkerder) met de bloedsinaasappel.


lots of love,
Romy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen