dinsdag 5 april 2011

Tips voor fotograferen

Fotografie

Vele meiden houden van fotografie, ik zou zo zeggen we doen het allemaal wel eens als we ons vervelen of op vakantie zijn. Maar hoe neem je nu eigenlijk het beste foto's? 
Hier heb je 10 tips om betere foto's te maken:
  1. Ga op dezelfde hoogte als het gene wat je gaat fotograferen staan (dit geldt natuurlijk niet als je een hoog gebouw of dergelijke gaat fotograferen).
  2. Voor je iets gaat fotograferen bekijk je best de omgeving waarin dat gene zich bevind. Zorg dat de achtergrond van het gene wat je gaat fotograferen zo eenvoudig mogelijk is, anders word de foto te druk. Vermijd bomen, paaltjes, ... die de aandacht op zich vestigen, zeker als ze het gene wat je gaat fotograferen deels bedekken. (deze tip is enkel nuttig indien je iets specifieks gaat fotograferen, en dus niet een landschap of straat)
  3. Zorg dat je, je foto van op de juiste afstand trekt, want als je te dicht bij bent kunnen ze te donker worden, maar ook als je te ver weg bent.
  4. Gebruik de flash als je buiten bent, het felle zonlicht kan er voorzorgen dat er zich donkere schaduwen op je onderwerp gaan bevinden of wanneer het een donkere dag is kan hetzelfde gebeuren.
  5. Als je een plant of iets anders uit de natuur gaat fotograferen, zorg dan dat je foto enkel met datgene gevuld is, ga er een paar stappen dichter bijstaan of gebruik je zoom, als het dingetje heel klein is kan je de macro of 'flower' modus gebruiken.
  6. Maak ook eens verticale foto's, sommige dingen zien er nu eenmaal beter uit als je ze verticaal trekt, de Eiffel Toren bijvoorbeeld. Het enige wat je hoeft te doen is je fototoestel omdraaien.
  7. Gebruik de focus, en maak scherpe foto's. Zorg dat het kadertje op je onderwerp gericht is en druk de knop waarmee je, je foto trekt half in, wanneer je foto scherp is druk je hem helemaal in.
  8. Zorg dat je onderwerp niet altijd in het midden staat, soms is het gewoon veel leuker als het eens in de zijkant staat, zorg natuurlijk wel dat het er helemaal op staat.
  9. Let op het licht. Zorg altijd dat je met je rug naar de zon staat als je fotografeert.
  10. Ben zelf de regisseur. Zeg tegen de mensen die je fotografeert hoe ze moeten gaan staan en zich moeten gedragen of verplaats zelf voorwerpen. Ga er niet zomaar vanuit dat alles wel op de juiste plek zal staan. Ga ook eens op een andere plaats staan, misschien komt het gene dat je wil fotograferen er wel mooier uit langs de andere kant.
(Deze foto's heb ik niet gemaakt, ze komen we www.weheartit.com)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten