zaterdag 9 april 2011

Oefeningen voor een strakke buik

Als eerste sorry sorry dat ik nog geen blog stuk heb geplaatst had het nogal druk!
Maar ik ben er weer!


Het wordt weer lekkerder weer en dat betekent dat je binnenkort alweer in bikini kunt! De meeste vinden het mooier met een strakke buik, en met deze oefeningen krijg je die zeker weten!Oefening 1: Crunches

Mocht je niet alleen een platte buik willen, maar ook blokjes, dan is deze vervelende oefening goed. Je ligt plat op de grond, je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Je komt met je bovenlichaam omhoog, en je houdt dit vast tot je je buikspieren voelt branden. Dit kun je een paar keer herhalen met een korte pauze tussendoor. Voor de onderkant van je buik kun je deze oefening op dezelfde manier doen, maar dan met je benen en kont omhoog.


Oefening 2: Haning Leg Raise

Dit is de beste en ook meteen de zwaarste oefening voor de onderkant van je buikspier. Je gaat hangen aan een stang, of thuis aan een balk of open trap. Houd je voeten iets naar voren en houd dat tijdens de oefening zo, anders krijg je last van je rug. Breng je benen vanuit je buik naar boven en hou dat vast. Dit zal eerst niet heel hoog lukken, maar hoe vaker je dit traint, des te beter het zal gaan. Als het je echt niet lukt, kun je je benen buigen en je knieën richting je borst brengen.Oefening 3: Reverse Crunch

Ook deze oefening legt de nadruk op je onderbuik. Dit is, zoals de naam al aangeeft, de omgekeerde crunch. Ga plat op de grond liggen en kruis je enkels. Buig je knieën en breng ze helemaal richting je neus. Hou je onderrug plat op de grond en focus je op je buikspier.

Deze oefeningen kun je om de dag doen, het liefst voor je ontbijt. Doe ze dus niet iedere dag want dan heeft je spier geen tijd om te herstellen. Wil je ook wat vet verbranden rond je buik? Voer het tempo op! Verder kun je ook gewoon de standaard sit-ups (recht en schuin) doen.


Toch kun je je oefeningen doen tot je er bij neer valt, wanneer er nog te veel vet aanwezig is op je buik, worden er geen blokjes zichtbaar. Naast het trainen is het dus ook belangrijk om cardio te doen. Bijvoorbeeld door een paar keer per week een rondje te rennen of een stuk te gaan fietsen. Maar ook iets wat belangrijk is is je voeding. Let goed op wat je eet en eet dus niet teveel vette producten.


LOTS OF LOVE MAUD


2 opmerkingen:

  1. Je hebt een leuke blog, ik had wel een vraagje: hoe je een contactgadget maaktt? Wil je het me uitleggen (ben een nieuwe blogger).
    Alvast bedankt ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uhm dat kan je het beste aan Ziya vragen die weet daar meer over

    BeantwoordenVerwijderen